Rejoindre la communauté

NESTEMÄINEN VÄRI – PUUVILLA, PELLAVA, SILKKI ja VISKOOSI

Pesukoneesi on jälleen valmis pyykinpesuun. Varmuuden vuoksi on kuitenkin suositeltavaa pestä ensin tummaa pyykkiä. Värjätyt tekstiilit on pestävä erikseen tai samanvärisen muun pyykin kanssa ensimmäisten 2 tai 3 pesun ajan.

Caution

Suosittelemme käyttämään kumikäsineitä ja esiliinaa.

Machine Wash

PESUKONEESSA

1

Leikkaa väri- ja kiinnitysainekaukaloiden kulmat auki saksilla.

2

Aseta kummatkin kaukalot niitä tyhjentämättä rummun pohjalle.

3

Peitä pakkaukset kaatamalla päälle Tekstiilivärisuolaa (ostettava erikseen): 500 g Tekstiilivärisuolaa, kun värjäät 40 °C ja 1 kg Tekstiilivärisuolaa, kun värjäät 60 °C.

4

Lisää etukäteen kastellut tekstiilit koneen rumpuun. Valitse pitkä ohjelma 40 °C tai 60 °C. Ei esipesua, hienopesua tai pikapesua.

5

Kun ohjelma on valmis, poista pakkaukset. Jätä tekstiilit koneeseen, valitse uudestaan pitkä ohjelma 40 °C tai 60 °C ja annostele tavallinen määrä pyykinpesuainetta (ei sisiällä valkaisuainetta). Pesun jälkeen nosta tekstiilit kuivumaan. Anna kuivua auringolta suojassa tai kuivaa kuivausrummussa.

Caution

HUOMIO
Saadut tulokset voivat vaihdella merkeistä, pesukoneista, lämpötilasta ja veden kovuudesta riippuen. Ei aiheuta haittoja pesukoneellesi, kun se on puhdas, siihen ei ole kertynyt kalkkia ja se on hyvässä käyttökunnossa. Tutustu myös UKK – Tärkeää tietää värjäyksestä.

Machine Wash

KÄSIN
tekstiiliä enintään 300 g

1

Mittaa (muuhun kuin elintarvikekäyttöön tarkoitettuun) astiaan 5–7 litraa kuumaa vesijohtovettä. Tyhjennä veteen väri- sekä kiinnitysainekaukalot. Lisää 500 g Nitor Tekstiilivärisuolaa, kun värjäät 40 °C ja 1 kg Tekstiilivärisuolaa, kun värjäät 60 °C.

2

Sekoita hyvin, jotta kaikki aineet liukenevat.

3

Kastele värjättävät tekstiilit kuumalla vedellä, upota ne erittäin kuumaan värikylpyyn ja asettele ne hyvin nesteeseen. Tekstiilien on oltava täysin upoksissa. Varmista ettei kangas pääse laskostumaan.

4

Peitä astia ja sekoittele tekstiilejä 2–3 minuutin välein 20–30 minuutin ajan.

5

Poista tekstiilit nesteestä ja huuhtele niitä kylmässä vedessä, kunnes vesi on kirkasta.

6

Pese värjätyt tekstiilit lämpimässä vesijohtovedessä tavallisella pyykinpesuaineella (ei sisällä valkaisuainetta) ja huuhtele hyvin.

Anna kuivua suojassa auringolta tai kuivaa kuivausrummussa. Puhdista astia hankausaineella tai laimennetulla valkaisuaineella tarvittaessa (vältä astian käyttämistä jatkossa elintarvikekäytössä).

Caution

Suosittelemme käyttämään kumikäsineitä ja esiliinaa.

Caution

HUOMAUTUS
Käsinvärjäyksessä värisävystä tulee vaaleampi kuin pesukoneessa. Tutustu myös UKK – Tärkeää tietää värjäyksestä.


LISÄÄ KIINNOSTAVIA
OHJEITA

Nitor Tekstiilivärit © 2024 – Kaikki oikeudet pidätetään