Rejoindre la communauté

Värjättävien tekstiilien kunto

Tekstiilissä ei saa olla tahroja

Värjättävä tekstiili on pestävä aina ensin, eikä tästä saa joustaa. Jotkin tahrat voivat olla tekstiilin kanssa saman sävyisiä. Värjäys ei peitä tahroja (rasva-, valkaisuaine- tai muita tahroja), koska väriaine leviää tasaisesti tahrattomille eikä imeydy samalla tavalla tahraisille alueille. Parhaimmillaan tahra voi haalistua, jos valitset tumman värin. Merkittävät värierot saattavat kuitenkin tulla näkyviin vaaleampina tai tummempina läikkinä värjäyksen jälkeen.

 

Kaksi ratkaisua:

– Peitä tahrat ensin mustalla tai tummansinisellä tai ruskealla tussilla ja värjää vaate sitten mustaksi tai tummansiniseksi tai ruskeaksi. Tämä ratkaisu toimii vähäisille ja pienellä alueella oleville tahroille.

– Tee tahraiselle tekstiilille värinpoisto värinpoistoaineella tai valkaisuaineella, jotta siitä tulee neutraali, ja värjää tekstiili sen jälkeen uudestaan.

Uusista tekstiileistä on pestävä pois niiden käsittelyaineet.

Uudet tekstiilit on pestävä ennen värjäystä, jotta niistä poistuu käsittelyaineet (hienojakoinen valkoinen jauhe, jonka voit tuntea sormissa ja joka pitää vaatteet muodossa). Käsittelyaineet estävät väriaineiden leviämistä ja väriaineen imeytymistä. Ne aiheuttavat tahroja tai epätasaista väritystä. Seuraavanlaiset kankaat ovat käsiteltyjä: laskostetut, vedenkestävät, kumikäsitellyt…


LISÄÄ KIINNOSTAVIA
OHJEITA

Nitor Tekstiilivärit © 2024 – Kaikki oikeudet pidätetään