Rejoindre la communauté

FAQ

Onko sinulla kysymyksiä? Kerro meille, me vastaamme mielellämme. Olemme keränneet yleisimmät kysymykset alla olevaan luetteloon. Löydät varmasti etsimäsi vastauksen.

Eikö väriaineesta ole haittaa pesukoneelle ja eikö se likaa seuraavaksi pestävää pyykkiä?

EI, värjäyksen jälkeen koneella kannattaa tehdä toinen pesu, joka puhdistaa koneen ja poistaa ylimääräiset väriaineet vaatteesta. Sitten kone on valmis pyykinpesuun, mutta suosittelemme, että värjäyksen jälkeen pestään ensin tummia tekstiilejä 1 tai 2 koneellista.

Eikö suolasta ole haittaa pesukoneelle?

EI, voit käyttää suolaa huoletta, sillä se ei likaa tai aiheuta haittoja koneellesi.

Voinko käyttää jotakin muuta suolaa kuin ruokasuolaa?

Voit käyttää IDEAL-kiinnityssuolaa, jota on täydennetty kiinnitysaineilla värien voimakkuuden parantamiseksi. Jos haluat, että suola liukenee nopeasti värikylpyyn, voit käyttää myös hienoa ruokasuolaa, jonka etuna on edullisuus.

Onko suuri suolamäärä tosiaan tarpeellinen?

KYLLÄ, kyse on väriainekylvyn suolapitoisuudesta optimaalisen värjäystuloksen saamiseksi. Noudata käyttöohjeita. Jos väriaineesi ei sisällä valmiiksi suolaa, pesukonevärjäykseen on lisättävä 500 g suolaa riippumatta värjättävien tekstiilien määrästä. Jos värjäys tehdään käsin, riittää 400 g suolaa.

Mikä tehtävä suolalla on?

Se katalysoi tekstiilikuidussa tapahtuvan väriaine- ja suolareaktion ja kiinnittää värin pysyvästi. Jos väriaineesi ei sisällä valmiiksi suolaa, pesukonevärjäykseen on lisättävä 500 g suolaa riippumatta värjättävien tekstiilien määrästä. Jos värjäys tehdään käsin, riittää 400 g suolaa.

Mikä on tekstiilien enimmäismäärä pesukoneen rummussa?

On tärkeää, että pesukoneen pesutilavuudesta käytetään enintään puolet (esim. 5 kg:n koneella värjätään vain 1,5–2 kg tekstiilejä), sillä tätä suurempi tekstiilimäärä voi aiheuttaa tahroja tai epätasaista värjäytymistä. On myös hyvä tietää, että vaikka haluttaisiin värjätä suuria tekstiilimääriä ja noudatettaisiin samaa menettelyä ja samaa värjäysainepakettien määrää jokaista konetta kohden, värjäyksestä voi tulla erilainen eri värikylvyissä, vaikkemme niin toivoisikaan.

Voinko värjätä polyesteriä, akryylia, klorokuituja?

Polyesteri-, akryyli- ja klorokuidut värjätään teollisesti ennen niiden kutomista kankaaksi, eikä niitä voi värjätä kotitalouskäyttöön tarkoitetuilla väriaineilla. Ne eivät myöskään kestä korkeita lämpötiloja, jotka voivat kutistaa ja rypyttää kuituja peruuttamattomasti. Tällä hetkellä ei ole olemassa väriainetta, jolla voisi värjätä näitä kuituja.

Voinko värjätä sekoitekangasta, jossa on 95 % puuvillaa ja 5 % elastaania?

Kyllä, värjäys on mahdollista, kun elastaania on enintään 10 %.

Voinko värjätä puuvilla-polyesteri- tai puuvilla-akryylisekoitekangasta?

Värjäys on mahdollista, jos puuvillan osuus kankaassa on suurempi (vähintään 50 % puuvillaa), mutta on otettava huomioon, että väristä tulee paljon värikartassa esitettyä vaaleampi ja todennäköisesti epätasainen (alkuperäinen väri + värjäyksen väri).

Neuvoja villan värjäämiseen?

Villan värjäyksessä on käytännössä pakko käyttää erityistä villan käsinvärjäykseen tarkoitettua väriainetta. Vaate pannaan kattilaan kylmään veteen, ja lämpötilaa nostetaan vähitellen, kunnes neste kiehuu kevyesti, ja vaatteen annetaan kiehua 20 minuutin ajan. Villa ja silkki eivät kutistu korkeiden lämpötilojen vaan lämpösokin takia eli veden muuttuessa nopeasti kylmästä kuumaksi tai päinvastoin. Happovärit suojaavat myös kuitua. Liikuttele villaa varovasti värjäyksen aikana, jotta villa ei huovutu. Ohje: Ota pieni tekstiilikappale (saumasta, taskusta), mittaa se kuivana, upota haaleaan veteen kattilassa ja nosta lämpötilaa, kunnes neste kiehuu kevyesti, anna tekstiilikappaleen kiehua 20 minuutin ajan ja anna sen sitten jäähtyä. Kuivaa ja mittaa kappale uudelleen. Jos kappale on kutistunut, värjäämistä ei suositella.

Onko polyamidia (nylon) todella mahdollista värjätä 95 °c:n lämmössä ja miksi tarvitaan näin korkea lämpötila?

Kyllä, polyamidi on välttämätöntä värjätä tässä lämpötilassa. Kuitu on pehmennettävä korkeassa lämpötilassa, jotta väripigmentti pääsee keinokuidun sisälle pysyvästi.

Voiko takkeja, pukuja tai flanellikankaisia pikkutakkeja värjätä?

Näiden vaatteiden värjäystä ei yleisesti ottaen suositella kuivapesuohjeistuksen takia. Kuivapestävää tekstiiliä ei nimittäin pidä pitää pitkään kuumassa vedessä. Toisaalta on myös vaikeaa löytää riittävän suurta kattilaa, jossa tekstiilin voisi värjätä helposti ilman väritahrojen tai epätasaisen värjäyksen riskiä.

Voiko herkkiä kuituja, kuten kašmiria, angoraa tai shetlannin villaa, värjätä?

Värjäystä ei suositella, sillä nämä kuidut ovat erittäin herkkiä eivätkä kestä pitkää kuumassa vedessä pitämistä.

Voinko sekoittaa väriaineita toisiinsa ainutlaatuisten erityisvärien saamiseksi?

Kyllä, voit sekoittaa väriaineita toisiinsa, mutta huolehdi, että käytät saman väriainevalikoiman värejä.
Esimerkkejä:
• . INDIGONSININEN: 1 Mini kuninkaansininen (nro 06) + 1 Mini farkkusininen (nro 25) 400 g:lle puuvillaa
• . PUNARUSKEA: 1 Mini kirkas punainen (nro 03) + 1 Mini kastanjanruskea (nro 70) 400 g:lle puuvillaa
• MANTELINVIHREÄ: 1 Mini aniksenvihreä (nro 41) + 1 Mini kuninkaansininen (nro 06) 400 g:lle puuvillaa

Voinko värjätä värillistä kangasta?

Kyllä, mutta lopullinen väri riippuu kankaan alkuperäisestä väristä: kyse on värien yhdistelemisen väriopista.
Esimerkkejä:
• punainen + sininen = violetti
• sininen + keltainen = vihreä
• punainen + keltainen = oranssi

Voinko värjätä tekstiileitä itsepalvelupesulassa?

Itsepalvelupesulassa värjäämistä ei yleisesti ottaen suositella useista syistä: itsepalvelupesuloiden pesukoneiden ohjelmat ovat liian lyhyitä (usein alle 45 minuuttia); koneet ovat tilavuudeltaan liian suuria, jotta veden ja väriaineen suhde olisi hyvä.

Pitääkö vaatteen olla oikein- vai nurinpäin värjättäessä?

Sillä ei ole väliä, mutta paksut tekstiilit (esim. farkut) kannattaa mieluummin värjätä NURINPÄIN tasaisemman lopputuloksen saamiseksi.

Voiko valkaisuainetahroja piilottaa väriaineella?

Väriaine ei toimi kuin maali, kun kyse on tahroista (rasva, valkaisuaine tai muut). Näin ollen suuret tahrat tai värierot saattavat näkyä värjäämisen jälkeen vaaleampina tai tummempina.
2 ratkaisua:
- Peitä tahrat mustalla tai tummansinisellä tai ruskealla merkkauskynällä ja värjää vaate mustaksi tai tummansiniseksi tai ruskeaksi. Tämä ratkaisu toimii, kun kyse on pienistä, yksittäisissä kohdissa olevista tahroista.
- Tee tahraiselle tekstiilille värinpoisto värinpoistoaineella tai valkaisuainetta sisältävällä vedellä, jotta tekstiilistä tulee ""neutraali"", ja värjää se vasta tämän jälkeen.

Voinko värjätä uuden tekstiilin?

Uusi tekstiili on pestävä vähintään kaksi tai kolme kertaa ennen värjäystä uusien tekstiilien käsittelyaineiden poistamiseksi. Tällaiset aineet haittaavat väriaineiden tarttumista ja voivat aiheuttaa tahroja tai epätasaista värjäytymistä.

Voinko värjätä tummia tekstiilejä vaaleammalla värillä?

Kyllä, mutta tekstiilille on tehtävä ensin värinpoisto, jotta sen alkuperäinen väri poistuu ja siitä tulee "neutraali". Ota huomioon, että tietyt voimakkaat värit, esimerkiksi indigonsininen, smaragdinvihreä ja jotkut punaiset, eivät haalistu värinpoistossa.
Nitor Tekstiilivärit © 2024 – Kaikki oikeudet pidätetään